DailyVibes 14.7.16

Self-Forgiveness

 

Shed some love to the small and frail side of yourself.

We are kind of pre-programmed to act like heroes of one sort or the other. To be strong, happy, energetic, smart… go ahead and continue the list. But that´s never the whole picture. We are small, frail, insecure and lost every now and then as well. When we try to power through our lives portraying the picture of a superhero we are actually leaving behind a very essential part of ourselves. Recognising, loving and above all accepting our weakness makes us whole, it makes us that much stronger.

When we blame ourselves for not being perfect in this or that we self-diminish. We are the strongest authority to either lift ourselves up or smash ourselves down. Try and see how it feels, what will happen when you forgive yourself for something you´ve been blaming yourself for. Oftentimes we seek approval and praise, forgiveness too, from the outside, but isn´t it funny how someone can keep on telling you day in day out something great about yourself, but until you are ready to believe that good yourself it will not sink in, it will not truly register.

So today, look in the mirror, literally or figuratively, and let some of that blame go. Forgive yourself for for not being your best friend and lover. Give yourself the same love and patience as you do to your friends. See how that makes you feel.

Today´s cards, 6 of Wands and Self-forgiveness

 

 

Ripottele hieman rakkautta pieneen ja herkkään olemukseesi.

Tunnumme olevan esiohjelmoituja esiintymään jos jonkin näköisenä sankarina. Olemaan vahvoja, iloisia, energisiä, fiksuja… jatka vain listaa, vaikkakin se on vasta puoli kuvaa. Olemme myös pieniä, herkkiä, epävarmoja ja hukassa tuon tuostakin. Yrittäessämme rynniä läpi elon tien sankarin viitta heilahdellen, jätämmekin itsestämme hyvin olennaisen osan huomiotta. Oman heikkoutemme huomioiminen, rakastaminen ja ennen kaikkea hyväksyminen tekee meistä toden totta vahvempia.

Kieriskellessämme epätäydellisyyden syövereissä, ja itsesyytösten meressä pienennämme itseämme. Olemme itse korkein auktoriteettimme joko nostamaan olomme korkeuksiin, tai runnomaan itsemme alamaihin. Kokeile miltä tuntuisi, tai mitä tapahtuisi, jos annatkin itsellesi anteeksi jotain mistä olet itseäsi syytellyt. Usein haemme kiitosta, hyväksyntää tai anteeksiantoa itsemme ulkopuolelta, mutta eikö olekin kumma juttu kuinka joku, vaikka paras ystäväsi, voi tolkuttaa tolkuttamasta päästyään sinulle jotain hyvää ja kaunista, mutta se ei tunnu tarttuvan tajuntaan, ei niin millään, kunnes olet itse valmis näkemään ja ymmärtämään tämän hyvän sisimmässäsi.

Joten katsahda tänään peiliin, vaikka ihan konkreettisesti, ja päästä edes pienestä ripauksesta syyllisyyttä irti. Anna itsellesi anteeksi, ettet aina ole itsesi paras ystävä ja rakas. Suo itseäsi kohtaan samaa rakkautta ja kärsivällisyyttä, jonka ystävillesi ehdoitta jaat. Huomaa miltä se tuntuu.

Tämän päivän kortit, Sauvojen 6 ja Anteeksianto.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s