Daily Vibes 13.7.16

 

Unicorn healer

How apt for me to draw these two cards for today.

I´ve been reading cards for a while now and last night when I was doing a session with a friend of mine I realized maybe now could be the time that I wave out my Unicorn Healer´s cape and came out of the closet with this gift.

At the moment I´m working with Evelin Burger & Johannes Fiebig´s Tarot cards and Doreen Virtue´s Mermaids and Dolphins cards.

For today the two cards that I drew are A New Dawn and The Star, and these two go merrily hand in hand.

The Star goes to say there´s a light shining bright in you, you just need to bring it out. Sometimes we can be so clever in our own disguise that our light is absolutely clear to see to everyone else except ourselves. When we let our light shine we can be our best selves. Through that light we will find a way to our goals, a path that might have been hard to find before.

More than blazing a trail of fire The Star calls us to recognize the individual beauty and gifts we have and to take it into use. The flip side to The Star can be arrogance and narcisistic self assurance, but these will only come forth when we act out of insecurity instead of openness.

A New Dawn suggests that we have gone through the ringer and we are now ready to embark on the new without fear and doubt. Often when we feel the call to change or correct our direction it may feel like a tug in the pit of our stomach, an uneasiness and oh, how easy it would be to back off and cling on to old fears and talk ourselves out of stepping into the new, into our own power. Like right now when I´m writing this my flock of old demons is screaming in my head, doing everything in their might to sabotage my attempt of doing something new. They´re competing for the power.

 

 

Kuinka osuvaa, että nostinkin juuri nämä kaksi korttia tälle päivälle. Olen jo jonkin aikaa lukenut korteista ja eilen illalla, kun teimme sessiota ystäväni kanssa, nousikin mieleeni ajatus siitä, että taitaakin olla aika heläyttää Unicorn Healerin ukset avoimeksi ja tulla viitoineen päivineen kaapista ulos.

Käytän tällä hetkellä Evelin Burgerin ja Johannes Fiebigin taroteja ja Doreen Virtuen Mermaids and Dolphins kortteja.

Tämän päivän kaksi korttia, Uusi Alku ja Tähti, rallattelevat iloisesti käsi kädessä.

Tähden sanoma on se, että sisälläsi on valo, joka palaa kirkkaana ja toivoo tulevansa nähdyksi. Toisinaan saatamme olla niin ovelia hämäämään itseämme, että tunnumme olevan ainoa, joka ei tätä kirkasta valoa huomaa. Kun annamme sisäisen valomme loistaa, voimme parhaiten ja aidoimmin olla itsemme. Tämän valon saattelemana meidän on niin kovin paljon helpompi löytää tie kohti tavoitteitamme, suunta urkenee kuin itsestään.

Tähden viesti ei ole niinkään juosta tulisoihdut räiskyen eteenpäin ja polttaa puoli valtakuntaa matkalla, vaan huomata kauneutemme ja lahjamme ja ottaa ne rohkeasti   käyttöön. Kääntöpuoli Tähden kortissa on narsistinen kekkalointi ja ylimielisyys. Nämä piirteet nousevat kuitenkin etualalle vain silloin, kun toimimme epävarmuudesta sen sijaan, että toimisimme avoimuudesta käsin.

Uusi Alku kortti viittaa siihen, että olemme kulkeneet läpi mysrkyn ja mylläkän ja olemme valmiita kohtaamaan uuden vailla turhaa epäilyä ja pelkoa. Kun tunnemme muutoksen kutittelevan vatsanpohjaa, saattaa se nostaa esiin myös levottomuutta ja oi, kuinka ihanan helppoa voisikin olla jäädä vain vanhaan tuttuun ja turvalliseen lepäämään, antaa pelon hallita ja väistää oman voiman tieltä sivuun. Niin kuin esimerkiksi juuri nyt, kun kirjoitan tätä – vanhojen demoneideni kavalkadi huutelee mielessäni ja tekee kaikkensa, etten edes kokeilisi kepillä tätä uutta jäätä. Ne kisailevat vallasta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s