DailyVibes 15.7.16

Worthiness

 

What if I told you you deserve everything good and beautiful you ever dreamed of? Would you believe me? Maybe. But do you believe it when you state this to yourself? That´s what matters. You knowing that you are worthy all of your dreams coming true. Isn´t it?

Often it seems that in our enthusiasm waiting for the “real deal” we are blinded to see the things in our immediate surroundings. We dream of having a beautiful house and a garden, but we never buy flowers for ourselves. We dream of having a considerate spouse, but run through the door without a thank you when a stranger holds it open for us. How would you know to appreciate such things if you are currently blind to them?

Even though it´s not the merriest thought to dwell on, it might just be, that with our thought patterns we are single handedly keeping ourselves exactly where we are. In the waiting game, where we do not have to make any special effort towards responsibility.

For us to be ready to receive what we are longing for we first need to know that we truly are worth all of it. We must be brave. Brave enough to leave some old habits or thoughts behind that don´t quite sit with that picture.  If you are falling asleep cuddling your cell phone, how can you truly be longing to sail the world? If you´re studying to be a mindfulness coach but have screaming matches in your head in the morning traffic, how´s that add up?

For truly believing you are worthy of something comes with responsibility. So let´s do a little head space KonMari and let things unfold from there.

Today´s cards: Death and Worthiness

 

Mitäpä jos kertoisin sinulle, että olet kaiken sen hyvän arvoinen mistä haaveilet? Uskoisitko minua? Ehkä. Entäpä uskotko itseesi, kun maalaat haavekuvia makuuhuoneen kattoon? Uskotko kaiken sen voivan olla mahdollista? Tiedätkö olevasi kaiken sen hyvän arvoinen, sehän se tärkeintä on, eikö näin?

Tuntuu siltä, kuin into piukeuksissamme, odotellessamme sitä suurta ja mahtavaa, sokeudumme näkemään kaiken sen, joka ympärillämme viittaa jo tulevaan. Unelmoimme isosta talosta ja kauniista puutarhasta, muttemme koskaan osta kukkakimppua itsellemme. Haaveilemme huomioonottavaisesta puolisosta, mutta kiittämättä juoksemme Stockan ovista, kun joku tuntematon pitää sitä meille auki. Kuinka osaisit arvostaa näitä haavekuviasi, jos et tässä hetkessä näe edes viitteitä niihin?

Vaikkei se aatteista riemukkain olekaan, saattaa olla, että ihan itsenäisesti seisomme haaveidemme toteutumisen tiellä ylläpitämällä vanhoja ajatusmalleja. Olemme kuin odotustilassa, jossa ei juuri vastausten ja kysymysten perään huudella, eikä vastuuta tarvitse kantaa mistään.

Ollaksemme valmiita vastaanottamaan kaiken sen mistä haaveilemme, on meidän ensin tiedettävä, että olemme haaveidemme arvoisia. Meidän on oltava melko rohkeita. Tarpeeksi rohkeita jättääksemme taaksemme muutamankin vanhan ajatus- ja käytösmallin, joka ei oikein tunnu uuteen kuvaan istuvan. Jos nukahdat iltaisin kännykkääsi halaten, kuinka tosissasi voit olla haaveesta purjehtia maailman ympäri? Miltäpä näyttää kuva mindfulness-valmentajaksi opiskelevasta hahmosta, joka aamuruuhkassa saa päänsisäisiä raivareita kanssamatkustajia kohtaan?

Usko parempaan on vastuullinen matka, joten eiköhän tehdä pienet päänsisäiset KonMarit ja katsota, mihin asiat lähtevät viettämään.

Tämän päivän kortit: Viikatemies ja Arvo

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s