DailyVibes 24.7.16

Sunset

Today´s theme is in direct continuance of yesterday´s vibes. Yesterday we were called to broaden our vision and see the bigger picture, today we are invited to go a bit further.

For some reason I feel it important to state that I am not an oracle of any kind, I´m not predicting anything. I am a channel for these vibes and I bring them into words as best as I can.

The speed in which things are taking new form now is quite rapid. To not get totally overwhelmed with all that´s going on I´d say it´s crucial to keep yourself well grounded. When we are not grounded we get all heady, fly high and lose perspective. It often shows as confusion and even irritation, decision making seems to be particularly tough. The quality of time right now is truly in favor of great change and we need to take care of ourselves during this shift. We need to be securely in ourselves to be able to recognise and appreciate the changes that are happening and to be able to discriminate between what truly serves our best interest and what is just smoke and mirrors testing us to see how much we have truly learned.

Without judgement we can look at all that has brought us to where we are right now, we will be able to understand how vital every experience has been in bringing us to this moment, the possibility of a new beginning. But we cannot proceed towards the new if we are still holding on to the old. Holding on to the past not only crowds our space but creates the fear of moving on. When we are hanging on to the old, it´s kind of a safety net for us, it is what we are accustomed to and by holding on to it we have a base of comparison going on. We compare the feeling of familiarity to the feeling of uncertainty and it doesn´t take a brain surgeon to understand which one those two is more eager to talk us over.

Nothing is forgotten, but everything can be forgiven. The very things that have been in the back burner, shoved into the drawer are the key to clearing the space for us to move on. Until we forgive ourselves for our mistakes, our shortcomings, we will continue to repeat the same cycle again and again. The more clutter, both internally and externally you are able to clear out, the easier it will become to openly and whole heartedly embrace the new.

Today´s cards: Simplify Your Life and The Aeon

 

Tämän päivän teema on suoraa jatkumoa eilisen viboille. Eilen meitä kutsuttiin laajentamaan horisonttiamme, näkemään koko kuva. Tänään tehtävämme on mennä vielä syvemmälle.

Jostain syystä koen tarpeelliseksi tähän väliin sanoa, etten ole minkään sortin oraakkeli tai ennustaja. Olen vain kanava näille viboille ja pyrin parhaan osaamiseni mukaan pukemaan ne sanoiksi.

Tahti, jolla asiat muuttavat muotoaan tällä hetkellä on melko rivakka. Jottei kuuppa totaalisesti kippaisi kaiken muutoksen keskellä sanoisin, että juuri nyt on hyvinkin oleellista maadoittaa itsensä ja pitää tossut tiukasti maan kamaralla. Kun emme ole maadoittuneita, kiinni tässä todellisuudessa, lähdemme leijumaan ja meiltä katoaa perspektiivi. Tämä kiinnittymätön leijailu saattaa esiintyä epätietoisuutena ja ärtymyksenä, ja varsinkin päätösten teko saattaa tuntua erityisen haastavalta. Ajan laatu on tällä hetkellä hyvinkin myötämielinen suurille muutoksille ja meidän on pidettävä huolta itsestämme tämän muutoksen tuoksinassa. Meidän tulee seistä tukevasti omilla jaloillamme, jotta kykenemme huomaamaan ja arvostamaan muutokset, jotka ovat liikkeessä juuri nyt. Tällöin pystymme erottelemaan, mikä on kehityksemme kannalta olennaista ja mikä puolestaan illuusiota, joka testailee kuinka paljon olemme todellisuudessa oppineet.

Jos pystymme tuomitsematta katselemaan kaikkea, mikä on tuonut meidät tähän hetkeen, meidän on helpompi arvostaa uuden alun äärelle johtanutta tapahtumaketjua. Voidaksemme siirtyä uuteen meidän on ensin päästettävä irti vanhasta. Menneessä roikkuminen ei ainoastaaan tukahduta tilaamme, vaan luo myös pelkoa. Mennyt on ikäänkuin turvaverkko, johon olemme kasvaneet ja tottuneet. Pitämällä kiinni vanhasta meillä on jatkuva vertauskohta, johon tarttua. Vertaamme tuttuuden tunnetta uuteen epävarmuuteen – eihän siinä tarvitse aivokirurgiksi ryhtyä ymmärtääkseen kumpi näistä tuntumista puhuttaa meitä puolelleen.

Mikään ei unohdu, mutta kaiken voi antaa anteeksi. Juurikin ne asiat, jotka ovat olleet maton alla ja laatikon perällä piilossa, ovat avainasemassa siirtyessämme eteenpäin. Jatkamme vanhan kaavan toistamista uudestaan ja uudestaan, kunnes annamme itsellemme anteeksi virheemme ja vajaavaisuutemme. Mitä enemmän roinaa pystyt siivoamaan niin sisäisesti kuin ulkoisestikin, sen helpommin voit avata kätesi ja sydämesi syleilemään uutta.

Päivän kortit: Yksinkertaista elämäsi ja Aikakausi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s