DailyVibes 24.8.16

IMG_7843

 

Guess it´s totally unnecessary to even ask if you feel the change in the air. It´s so undeniably present in our time right now, in so many ways.

Times of change can evoke uncertainty, as they kind of should. With accepting and even embracing that uncertainty we are able to find new view points and new ways of living our lives. We cannot always control where and how we are going, that´s just the way it is. When we do try and control everything or cling on to the past, that´s when stuff gets real tricky. Present energies are all about changing, moving ahead and with a pretty rapid pace for that matter too.

If you´re going through a tough time with the pressure to move on, why not try and take a bit of a lighter stance on the situation. If for just a moment, forget all that is scary and uncertain about the situation and look at all the good stuff that it could bring into your life. Play around with the thought and it may just end up opening a new thought or position to you that you previously didn´t even consider.

Whenever we feel faced with the need to shake things up, the best thing we can possibly do about it is be proactive. You don´t necessarily need to start playing leader of the Universe, but by shifting your mental attitude and by being open to seeing possibilities you can ease the pain of uncertainty. Waiting for someone else to make a decision for us rarely ends up in a desirable result. We´re not kids any more ( unless you truly are, I salute you for being open to these thoughts 🙂 ) we cannot be pushed in the stroller any more.

Keeping yourself in denial of change or totally resisting it will not bring flowers and ice cream either, the momentum, natural need for a shift will just build up and eventually burst. Think of water, the mother of change. Take a pot of water and place it on the stove. For a good while when the heat is climbing it´ll still be nice and mellow, but if you don´t turn off that heat eventually the water will boil. Change will come through weather or not you like it. So be good to you and make it a friend of yours.

Today´s cards: Play time!, 2 of Disks and XVI

 

Turhapa tässä on kysellä tunnetko muutoksen ilmassa, niin vahvasti ja monella tapaa se tuo itseään esiin juuri nyt.

Muutoksen tuntu voi tuoda tullessaan epävarmuutta, kuten sen kuuluukin. Hyväksymällä ja jopa syleilemällä muutosta, saatamme löytää uusia katsontakantoja ja tapoja elämäämme. Emme voi aina kontrolloida kuinka ja minne tiemme vie, niin se vain on. Yrittäessämme kontrolloida kaikkea tai ripustautuessamme menneisyyteen, asioista tuppaa tulemaan hyvin takkuisia.  Tämän hetken energia on hyvin nopea, vahvasti muutosorientoitunut ja eteenpäin ohjaava.

Jos paine eteenpäin liikahtamisesta tuntuu sinusta epämiellyttävältä tai pakottavalta, mitäpä jos pyrkisit tuomaan tilanteeseen hieman kepeyttä? Unohda hetkeksi kaikki se, joka tilanteessasi tuntuu pelottavalta ja epävarmalta, ja koeta nähdä, mitä hyvää tämä muutos voisi tuoda tullessaan. Kun leikittelet ajatuksella, kiertelet ja pyörittelet sitä uteliain silmin, saatat nähdä jotain sellaista tilanteessasi, jota et ehkä aiemmin huomannut.

Tuntiessamme painetta ravistella asioita uuteen uskoon, kenties paras lähestymistapa hetkeen on aloitteliaisuus. Tarkoitus ei ole kisailla Universumin kuninkuudesta, mutta justeeraamalla asenteitasi ja olemalla avoin näkemään uusia mahdollisuuksia, voit lievittää epävarmuuden tuskaa. Jäädessäsi odottelemaan toisen tekevän päätöksen puolestasi, lopputulema harvoin miellyttää. Emme ole lapsia (jollet toden totta ole edelleen lapsi – siinä kohtaa onnittelen sinua avoimuudestasi näihin näkökulmiin ;)). Emme voi istua rattaissa työnnettävänä enää.

Itsesi jättäminen jumiin kieltäymykseen tai totaaliseen vastarintaan ei tuo kukkia puutarhaan. Liike ja luonnollinen tarve muutokseen toteutuu, halusit sitä tai et. Ajattele vaikka vettä, kaiken muutoksen äitiä. Ota kattilallinen vettä ja aseta se hellalle. Hyvän tovin lämmetessään veden olemus on edelleen sama kuin viileänä, se pysyy näennäisesti muuttumattomana lämmön noustessa, mutta jollet ota kattilaa hellalta hetken sisään, vesi kuplii kiehuessaan. Muutos löytää tiensä läpi, pidit sinä ajatuksesta tai et, joten ole hyvä itsellesi ja tee muutoksesta ystäväsi.

Päivän kortit: Aika leikkiä, lanttien kaksi ja XVI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s