DailyVibes 8.9.16

img_7773

 

We´ve probably all heard the definition of insanity. To repeat the same thing over and over but expect a different result. If you find yourself on the threshold of this classic mad house take a step back and re-evaluate your situation and tactics.

There´s no sugar coating it, disappointment sucks! And what most often causes us disappointment is our own expectations about a given situation. Today could be a good day to assess weather a situation that doesn´t seem to be leading to your desired result is completely out dated or if it just needs some fresh juice to get flowing again. Before calling in the squad, sit down for a minute. Leave all the shoulda, woulda, coulda´s out of the equation and figure out how you personally feel about the situation. A friend in need is a friend indeed, but sometimes all that chiming noise can just derail us from our gut feeling.

If you come to a conclusion that the situation is good and functional at heart, just in need of some updating and re-routing, get creative! Flip the whole matter around and try and see it with fresh eyes. Try and see the connecting lines that could lead you to the result. Take a moment to understand the internal logic and why this thing seems so sticky.

On the other hand if your gut feeling says, this is it, all is said and done. Be brave to trust that something better will be coming your way when you release this issue. I know I´ve been talking a lot about letting go and releasing. But what can I say, it is so heavily in the times now to clear out old gunk, whatever it may be in your case. And trust me, I know letting go is a whole lot trickier than a beautiful insta quote. Sometimes we cling to things that truly have served their purpose long ago, but we are so accustomed to them it feels nearly impossible to let go. It can be sad, it can literally stir us crazy realising that we are still hanging on to the old but just too scared to release it because we don´t yet know what lies ahead. That´s the thing with letting go, we need to trust our inner voice. To trust the process. To trust that by letting go we are doing the right thing even though it might not bring instant gratification. To trust that even though everyone involved may not be left smiling, it is a thing that will set us free.

The only thing I can say from experience is that when you finally let go fo a situation that no longer works, the relief is instant! The aha! moment when you come up with new ways of dealing with a situation is such a surge of creative power it´s totally worth the digging!

Happy new discoveries my friends ❤

Today´s cards: Break Free, 4 of Wands, 5 of Cups

 

Olemme kaikki varmasti kuulleet hulluuden määritelmän: toistaa samaa kaavaa uudestaan ja uudestaan, toivoen toisenlaista tulosta. Jos löydät itsesi tämän hullujen huoneen kynnykseltä, ota askel taaksepäin ja arvioi uudelleen tilanteesi ja toimintasi.

Turha sitä on sokerilla kuorrutella, pettymys on penaalista! Usein pettymyksen taustalla onkin meidän omat täyttymättömät odotukset tilanteesta. Tänään voisi olla hyvä päivä arvioida, onko tilanne, joka on ajautunut tavalla tai toisella umpikujaan, täysin ajastaan jättänyt vai tarvitseeko se kenties vain uutta virtaa jaksaakseen eteenpäin? Ennen kuin kutsut kaikki tilanteen asianosaiset paikalle, istu hetkeksi alas. Jätä mietteistäsi kaikki ehkä, saattaisi, ja jos kuitenkin -alkuiset ajatukset ja keskity hetkeksi vain siihen, miltä tilanne sinusta tuntuu. Ystävä hädässä tutaan, kyllä, mutta joskus kaikki se hyväntahtoinen hälinä voi eksyttää meidät intuitiivisestä tiedostamme.

Jos lopputulemasi viittaa siihen, että vallitseva tilanne on pohjimmiltaan hyvä ja toimiva, mutta vaatii vain hieman uudellen järjestelyä ja päivittämistä, heittäydy luovuutesi syleilyyn! Käännä asia ympäri ja koeta nähdä se uusin silmin. Etsi punainen lanka, joka puikkelehtii solmukohtien lomasta ja yritä ymmärtää tilanteen sisäinen logiikka.

Jos tuntemuksesi sanoo, että tämäpä oli nyt sitten tässä, kaikki on sanottu ja tehty, ole rohkea ja luota siihen, että jotakin parempaa on tulossa tiellesi, kun vain uskallat päästää tästä asiasta irti. Tiedän, että olen useaan kertaan puhunut irtipäästämisestä, mutta mitäpä tässä muutakaan! Vanhojen kaavojen rikkominen, asioiden uudellen järjesteleminen ja itsensä uusin silmin näkeminen on niin tämän ajan henki, etten minäkään siltä karkuun pääse. Usko pois, tiedän todella, että irtipäästäminen on kauniita mietelauseita paljon haastavampi homma. Toisinaan jäämme kiinni vanhoihin, jo aikaa sitten loppuun kuluneisiin juttuihin, mutta tottumuksemme kun on toinen luonteemme ja otteen höllääminen voi tuntua lähes mahdottomalta. Suru saattaa tulla puseroon ja voimme todella keikkua hulluuden partaalla havaitessamme, että roikumme vanhassa vain uuden epätietoisuuden pelossa. Siinäpä se irtipäästämisen juju onkin, sisäisen äänen vahvempaa tukipuuta ei löydy, eikä mahda muuta kuin luottaa prosessiin. Löydä luottamus siihen, että irtipäästäminen on ainoa oikea vaihtoehto, vaikka välitöntä riemua siitä ei syntyisikään. Luota siihen, että vaikkei joka henkilö tilanteesta hymy huulilla poistuisikaan, on se ainoa tie vapauteen.

Ainoa asia, jonka voin kokemuksen varmuudella sanoa, on se, että kun viimein päästämme irti tilanteesta tai asiasta joka ei enää palvele etuamme, helpotus on päätöksen teon hetkellä välitön! Ahaa-elämys löytäessäsi uuden tavan käsitellä tilannetta on sen päiväinen luovan energian ilotulitus, että sen kaivelu on ehdottomasti vaivan arvoista!

Iloista uusin silmin näkemistä ystäväiseni! ❤

Päivän kortit: Vapaudu, sauvojen 4, maljojen 5

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s